Translate

Koniec sveta 21.12.2012




2012 jav sa skladá z radu eschatologickej viery, podľa ktorej kataklizmatickej, alebo transformácie dôjde dňa 21. decembra 2012. Tento dátum je považované za konečný dátum z 5125-rokov-dlhého cyklu z dlhého počtu kalendára.  Rôzne astronomické zarovnanie a numerologicke formuly boli navrhnuté ako vzťahujúce sa k tomuto dátumu, ale žiadne z nich nebola prijatý  vedecky.


Zlatý vek názov tohto prechodu je, že dátum označuje začiatok času  v ktorom Zem a jej obyvatelia môžu podstúpiť pozitívnu fyzickú alebo duchovnú transformáciou a že 21 decembra 2012 bude znamenať začiatok novej éry. Iní navrhujú, že dátum označuje koniec sveta alebo podobnú katastrofu. Scenár  navrhnutý  pre koniec sveta patrí príchod ďalšieho slnečného maxima  o interakcii medzi Zemou a čiernou dierou v centre našej Galaxie, alebo zemskej kolízii s planétou s názvom "Nibira".


Učenci z rôznych odborov už odmietli myšlienku týchto kataklyzmatických udalostí, ktoré nastali v roku 2012. Profesionálny  Maysky učenci hovoria, že predpovede o blížiacej sa skazy sa nenachádzajú v žiadnej z existujúcich klasických mayských účty, a že predstava, že kalendár "končí" v roku 2012 skresľuje Maysku históriu a kultúru. Astronómovia a iní vedci odmietli návrhy ako pseudonistycke, hovoriť, že sú v rozpore s jednoduchými astronomickými pozorovaniami  , "rozptýlenie od dôležitejších vedy obavy, ako je globálne otepľovanie a straty biodiverzity" dosiahnutie nesmrteľnosti.


Jose Arguelles objavil systém cyklov založených na starovekom mayskom  kalendáre a zistil, že rok 2012 bude koniec 396 rok Baktunu o premenách látok, zrútenie globálnej civilizácie. 2012 Apokalypse bude nasledovať s ére informácií a krištáľovo solárne technológie a galaktickej synchronizácie.